Tips voor een origineel kraamcadeau

tips voor een origineel kraamcadeau

Ben jij op zoek naar een origineel kraamcadeau?

Een origineel kraamcadeau is zo makkelijk nog niet: voer het zoekwoord kraamcadeau in op Google en binnen één klap zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zeer veel mogelijkheden en daarnaast ook meer dan voldoende aanbieders. Om het je misschien iets makkelijker te maken heb ik hieronder wat tips voor je verzameld zodat je een origineel kraamcadeau hebt wat leuk is om te geven maar ook om te krijgen.

Soorten kraamcadeau’s

Om het overzicht er een beetje in te houden hebben we de kraamcadeau’s onder verdeeld in verschillende soorten;

  • samengesteld kraamcadeau of kraammand
  • praktisch kraamcadeau
  • memorabel kraamcadeau

Samengesteld kraamcadeau of kraammand

Heb je wat meer te besteden of wil je het geboortekado aanschaffen met meerdere mensen denk dan eens aan een kraammand. Deze kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt en vaak vullen met precies de spulletjes waarvan jij denkt dat de ouders dit op prijs stellen. De kraammanden zijn feestelijk verpakt. Of het nu een groot of klein pakket is, iedereen kan zien dat je er werk van gemaakt hebt.

Praktisch kraamcadeau

Misschien denk je zelf dat een praktisch kraamcadeau niet origineel genoeg of zelfs saai is, maar ik kan je zeggen dat een kado zoals een pyjama of slaapzak met naam of een badcape met naam door de meeste ouders enorm gewaardeerd wordt. Het zijn van die spulletjes die maar al te goed de eerste baby tijd gebruikt kunnen worden. En natuurlijk maak je deze super uniek en origineel door toevoeging van de naam van de baby en eventueel een leuke afbeelding.

Een ander enorm gewaardeerd kraamcadeau is een kinder serviesje met naam en afbeelding naar keuze. De serviezen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en de vaatwasser zijn van hard kunststof en kunnen helemaal worden gepersonaliseerd, wat wil zeggen dat je ze kunt maken zoals jij het wil hebben.

Memorabel kraamcadeau

Ben je op zoek naar een kraamcadeau om nooit te vergeten en misschien wel voor altijd te bewaren? Dan zijn er natuurlijk ook vele mogelijkheden. Van Pixels & Stiksels begrijpen we als geen ander dat je natuurlijk met een origineel kraamcadeau wilt aankomen wat niet drie andere mensen ook al gegeven hebben. Natuurlijk is een geboortebeer met naam of een kinderkoffertje met eigen naam en afbeelding naar keuze super leuk. Maar denk ook eens aan een cadeau met afdruk van het geboortekaartje. Het geboortekaartje is vaak iets waar ouders veel tijd in hebben zitten. Het is natuurlijk de vermelding van een van de belangrijkste gebeurtenissen in iemand zijn leven. Namelijk de geboorte van hun kind. Natuurlijk vindt iedereen het leuk om dit terug te zien op bijvoorbeeld een spaarpotje met naam of een geboorteservies. Iets wat al best oud is maar tegenwoordig weer in populariteit toe neemt zijn de geboortetegels met een afdruk van het geboortekaartje. Ook echt zo’n leuk bewaar kado.

Groot of klein budget?

In feite maakt het helemaal niet zo veel uit hoeveel je te besteden hebt voor een kraamcadeau. Als je maar laat zien dat je er aandacht aan hebt besteedt. Laat bijvoorbeeld de naam van de baby borduren op een tutpopje en de kersverse moeder smelt gegarandeerd! 😉 Want wat is er nou leuker dan de naam van je kleine koter ergens op zien staan. Wil je toch liever wat groters geven, denk er dan eens aan om een kado met meerder mensen tegelijk te geven. Stel bijvoorbeeld met je collega’s een leuke kraammand samen. Ieder een klein bedragje en bij elkaar kun je dan al gauw een mooi uitgebreidt kraampakket laten maken.

De kleur van het kraamcadeau

Ken je de ouders goed? Dan kun je vast inschatten waar ze van houden. Vrolijke felle kleuren of toch liever de pastel roze of blauwe tinten. Ken je de ouders niet zo heel goed of weet je gewoon niet waar ze van houden, hou het dan bij neutrale tinten zoals ecru. Dan zit je altijd goed.

Ik hoop dat ik je een klein beetje op weg heb kunnen helpen. Heb je nog vragen of kan ik je op een andere manier ergens mee helpen neem dan gerust even contact met mij op via info@pixelsenstiksels.nl.
Alvast leuke verhalen en tips lezen van andere moeders? Kijk dan een op Love2bemama.com 

Veel plezier met je zoektocht naar een leuk kraamcadeau!

Product suggesties voor jou

De waardering van www.pixelsenstiksels.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1254 reviews.