Kraambezoek wordt raambezoek

kraamcadeau in Corona tijd

Kraambezoek in Corona crisis wordt raambezoek

In deze gekke tijd wordt eigenlijk iedereen in mindere of meerdere mate wel geraakt door de corona crisis. Mensen werken verplicht thuis of moeten juist veel meer werken als anders. Kinderen kunnen niet meer naar school en krijgen online les of les van hun ouders. En gezellig borrelen met vrienden wordt nu online gedaan. Bedrijven, ZZPers staat het water aan de lippen. Maar wat dacht je van mensen die hun huwelijksfeest moeten afzeggen of die net bevallen zijn en nu afgezonderd hun kraamtijd door brengen?

9 dagen geleden beviel Mirthe van haar zoon Mees.  Mirthe vertelt hoe in deze vreemde tijd van Corona alles anders gaat als ze zich had voorgesteld

‘ Op 15 maart kwam ik na een tijdje weeën thuis in het ziekenhuis om te bevallen. Na een vlotte bevalling werd Mees geboren. Een heerlijk kereltje die het eigenlijk direct al heel goed deed. We mochten snel weer naar huis. Het grote genieten kon beginnen. Al snel realiseerde ik me dat ik mijn verwachtingen wat bij moest stellen. Slingers, bezoek, beschuit met muisjes, kraamcadeautjes, en natuurlijk onze lieve nieuwe ster aan iedereen showen. Alhoewel ik natuurlijk helemaal begreep waar alle Corona maatregelen voor dienden en ik het ook niet anders zou willen, was het best even een domper. Bezoek zou nog langs mogen komen met gepaste afstand maar wij wilden toch het zekere voor het onzekere nemen. En het risico niet lopen. Mijn zus kwam toen op het lumineuze idee om in plaats van kraambezoek, raambezoek te gaan organiseren. Het bezoek komt bij ons voor het raam een kopje koffie of thee drinken en een beschuit met muisjes eten. Het kraamcadeau wordt voor de deur gelegd. En ik kan Mees veilig voor het raam showen. Natuurlijk een beetje anders als bedacht maar toch heel fijn. Van veel vrienden en kennissen krijg ik cadeautjes via de post opgestuurd met lieve berichtjes er bij. Zo ontzettend lief dat mensen op deze manier aan je denken. Veel mensen hebben toch ook nog wel wat anders aan hun hoofd. Wij kunnen Mees later in ieder geval een origineel gek verhaal vertellen over de eerste dagen na zijn geboorte. En genieten…? Dat doen we echt nog steeds met volle teugen van deze ster’

Als neonatologie verpleegkundige maar ook als eigenaar van Pixels & Stiksels hoor ik veel van deze verhalen. Fijn om te zien dat iedereen in deze tijd op z’n eigen manier tot zulke creatieve oplossingen komt. We moeten er het beste van maken mensen!

Wil jij jouw familie, vrienden, buren, collega’s of wie dan ook laten weten dat je aan ze denkt in deze tijd. Ondanks dat een bezoek nu even niet mogelijk is? Laat je kraamcadeau of verjaardagscadeau dan direct door Pixels & Stiksels versturen naar de ontvanger. Wij pakken het cadeau feestelijk voor je in en voegen het door jou ingevulde berichtje toe. Vrijwel alle artikelen in onze shop kunnen worden gepersonaliseerd waardoor je toch een heel persoonlijk cadeautje op kunt sturen.

Bijvoorbeeld:

X Irma

 

 

De waardering van www.pixelsenstiksels.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 1256 reviews.